GLOBAL REFILL

Ce sunt cartusele originale OEM si cartusele compatibile remanufacturate

  • Ce este un cartus original OEM?

Un cartus laser (toner) original este un produs care este construit din componente noi si este comercializat sub brandul original (OEM / Original Equipment Manufacturer), cum ar fi Hewlett Packard, Canon, Brother, Minolta, Kyocera, Lexmark, etc.

cartuse laser toner originale oem

Un cartus laser (toner) OEM va veni impreuna cu echipamentul propriu zis de imprimare / copiere si este garantat de catre producatorul acestuia (daca ar fi sa mergem pana la capat Brandul vine si cu un minim de +30 % la pret asemeni pieselor auto) . Parerea generala a utilizatorilor este ca aceste cartuse de toner originale sunt superioare, deoarece ofera o calitate superioara de imprimare si pe termen lung nu au efecte negative asupra imprimantei. Este de mentionat faptul ca, toate marcile OEM au programe de reciclare, practic si ei remanufactureaza, cumparatorul avand astfel sanse reale de a achizitiona un cartus remanufacturat (intr-adevar de OEM) la pretul de nou !

  • Ce este un cartus compatibil remanufacturat?

Un cartus remanufacturat este un cartus care a fost dezasamblat, curatat, a avut toate componentele uzate inlocuite cu piese noi dupa care a fost umplut cu toner. Cartusele de toner pot fi remanufacturate de mai multe ori.

Cartusele remanufacturate sunt mult mai putin costisitoare decat cartusele de toner originale, fiind posibile economii importante. Astfel cartusul remanufacturat costa intre 30% – 60% din valoarea cartusului original echivalent.

cartuse laser toner compatibile remanufacturate

De multe ori aceste cartuse sunt produse la nivel local, remanufacturierul oferind un serviciu rapid si consultanta de specialitate pentru eventuale probleme tehnice care apar. In alte cazuri pot fi produse in parteneriat cu o firma de afara. Un exemplu poate fi Germania, in acest caz cartusele sunt remanufacturate conform tehnologiei nemtesti, importate si distribuite de catre o firma partenera romana, care asigura de asemenea serviciile de suport si cele post vanzare. Exista si parteneriate in care firmele Romanesti preiau knowhow-ul occidental, sunt instruiti si li se ofera echipamentele necesare pentru a produce/asambla componentele local.

Contrar opiniei unora, cartusele laser (toner) remanufacturate nu deterioreaza copiatorul sau imprimanta in care sunt folosite. Daunele care rezulta dintr-un cartus de toner defect sunt rare si, de obicei minore. Cartusul remanufacturat nu poate provoca daune mai mari la o imprimanta decat un cartus nou original.

Cartusul laser (toner) este compus în proporţie de 40% din material plastic si 40% din metal, precum si procente mai mici de cauciuc, burete si toner. Aceste componente pot fi reciclate si refolosite aproape în totalitate – reciclabilitate de 90-97 % – putem spune cu certitudine ca vorbim despre un PRODUS VERDE / Eco Friendly.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.