GLOBAL REFILL

Avantajele utilizării cartușelor reîncărcate / remanufacturate

Avantajele utilizării cartușelor reîncărcate / remanufacturate 1

Avantajul principal al cartușelor remanufacturate îl constituie prețul redus, față de prețul unui cartuș OEM/original (compatibil) – economie intre 35 – 60 %. Avantaj tu! 😉

Mai mult, apelând la serviciile de reîncărcare/remanucaturare contribuiți la menținerea unui mediu mai curat, prin refolosirea de mai multe ori a componentelor unui cartuș. Avantaj mediul înconjurător! 🙂

  1. Care este diferența dintre cartușele OEM și originale (sau compatibile)?

Cartușele OEM sunt executatate pe baza licenței proiectantului și vândută unuia sau mai multor producători de echipamente identice, dar de mărci diferite.

Cartușele originale (sau compatibile) pot fi cartușe construite în totalitate din componente noi, sau chiar utilizând componente din cartușele OEM, conducând în final la produse ce au proprietăți diferite de cartușele OEM, dar care pot fi utilizate pe aceleași echipamente.

În momentul în care achiziționăm un echipament nou, acesta este dotat cu un cartuș OEM. La consumarea acestuia, utilizatorul poate proceda astfel: 

– poate cumpara un alt cartus OEM,

– poate cumpara un cartus compatibil (*NOU*) la un preț mai mic

– sau poate utiliza serviciile de reîncărcare sau remanufacturare, reutilinzând cartușul primit la achiziționarea echipamenului nou.

  1. Care este diferența dintre cartușele OEM și cartușele ?

Cartușele OEM sunt produse sub licență, de către fabrici agreate de producator, pornind de la componente noi.

Cartușele reâncarcate sunt cartușe OEM la care se completează tonerul consumat.

Cartușele remanufacturate sunt cartușe ce utilizează de obicei carcasa cartușului OEM și la care se înlocuiesc componentele uzate care afectează calitatea printării și se completează tonerul consumat.

  1. La ce se referă procesul de reîncărcare?

Procesul de reâncărcare se referă de obicei la completarea substanței de imprimare. Pot fi reâncărcate riboane, cartușe cu cerneală și cartușe toner.

  1. La ce se referă procesul de remanufacturare?

Procesul de remanufacturare se referă la folosirea carcasei cartușului OEM și la înlocuirea componentelor (lamele, role, cilindri, chipuri) ce determină calitatea printării. În principiu pot fi remanufacturate cartușele laser (toner).

  1. Cartușele reîncărcate pot afecta negativ imprimanta?

Nu, în cazul în care sunt executate de personal cu pregătire adecvata.

  1. Cartușele reîncărcate ating aceiași parametrii de listare ca și cartușele OEM?

Da, dacă substanța de imprimare este corect aleasă.

  1. Prin reîncărcarea/remanufacturarea cartușelor se pierde garanția lor sau a echipamentelor?

Garanția se pastrează conform legislației în vigoare și se poate pierde doar dacă serviciile sunt executate de persoane necalificate și eventual s-ar putea produce defecte din aceasta cauză. Garanția unui echipament nu poate fi condiționată de consumabile, ci doar de producerea unor defecțiuni.

  1. Pot sa-mi reîncarc singur(ă) cartușele mele inkjet goale?

Da, utilizand kit-uri de refill. Însă se recomandă apelarea la personal calificat.

  1. Pot sa efectuez singur(ă) remanufacturarea cartușelor mele goale?

Nu îți recomandăm acest lucru.

P.S: Verifică și oferta noastră de reîncărcare a cartușelor. Dacă ești din București, venim noi la tine pentru că știm că timpul tău este limitat. Luăm cartușul, „îl facem bine” și îl aducem să-ți printeze tot ce ai nevoie.  Intră pe : 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.